Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Orezul integral pare greu de gatit si nu iese daca folosim aceeasi metoda ca si pentru orezul simplu alb. Ii trebuie mai mult timp de gatit. Va impartasesc o metoda ingenioasa astfel incat sa va iasa un orez cremos si foarte savuros.Eu l-am facut alaturi de legume-deci e ideal pentru post si pentru diete.
Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati.
Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta
Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt si le-am calit in cucta (oala cu presiune). Apoi am pus orezzul scurs si dupa ce am calit 1 minut la foc mediu am turnat apa-2 cani jumate de apa la 1 cana de orez. Daca faceti mai mult, masurati la fel-dubla cantitatea de apa si inca putina in plus.
Punem sare, piper si lasam sa dea un clocot, apoi inchidem oala cu presiune . Lasma sa fiarba la foc mediu cca 30 minute. Deschidem oala si, daca are lichid, lasam sa fiarba descoperit pana scade lichidul -dar nu de tot ca sa devina cremos. Apooi acoperim pana servim.
Pregatim crengutele de verdeata de varza. Nu stiu cum se numesc in Romania florile astea de varza-noi le zicem grelos in Portugalia si folosim mult. Le-am rupt in bucatele, le-am spalat si apoi le-am dat cateva clocote in apa cu sare. Le scurgem si le tocam grosier. Intr-o tigaie punem usturoiul pisat cu ulei de masline, ardeiul rosu -il calim usor si asaugam putina sare, piper si aduagam grelos peste. Mai saltam in tigaie de cateva ori si servim alaturi de orez.
Va marturisesc ca a fost tare dlicios si voi repeta reteta!
1
Pentru legume puteti folosi orice aveti la indemana-la capitolul legume saltate tine de imaginatia fiecaruia.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult